dinsdag 20 oktober 2009

reacties

Er was een vraag naar hoe de mensen reageren als wij op straat voor genezing bidden. Die ga ik proberen te beantwoorden.
In België hebben veel mensen een katholieke achtergrond, ze geloven dus wel in God. De meeste mensen vinden het vreemd dat wij voor hun bidden maar als de benen dan gelijk komen dan ervaren ze iets van God en vaak vinden ze dat heel mooi, maar zijn ze wel verbaasd.
Of de mensen geloven in een iets en dan zeggen ze dat de genezing komt door die kracht of energie, dat is dan hun verklaring. En dan vertellen wij over Jezus.
Op het moment dat we bidden voor niet gelovigen of hele wetenschappelijke mensen en er gebeurt een wonder dan staan ze helemaal verbaasd te kijken en dan leggen wij uit hoe dat kan. En de één gelooft dat en de ander blijft stug volhouden dat het een truc is. Maar mensen worden wel nieuwsgierig naar wat er gebeurt en ze gaan er toch een verklaring voor zoeken of ze blijven het glashard ontkennen. Het gebeurt ook wel eens dat we niet mogen bidden omdat mensen er tegen zijn of het eng vinden of iets anders, maar dat vertellen ze meestal niet. Maar er is voor ons bijna altijd een aanleiding om over de wonderen van God te vertellen en te getuigen van Jezus.

1 opmerking:

  1. Hoi Carina,
    Ik denk dat je nu toch veel mensen tegenkomt die heel anders in het leven staan dat in het vertrouwde Ermelo/Putten e.o.? Hoe ervaar jij dat? Vind je het niet lastig om daarmee om te gaan, mensen die soms gewoon gruwen van waar jij in gelooft? Ik las bij Tamara dat zij heel enthousiast was over WIm en COrrie. Je boft dus.
    Ik bid dat je de stem van de Heer steeds beter en vaker mag horen en verstaan,
    Gods zegen en hartelijke groet
    Frank

    BeantwoordenVerwijderen