maandag 25 januari 2010

Delhi, Shillong en Juwai

Hallo allemaal,
We hebben diensten gehad in Delhi. Helaas alleen 's avonds diensten, we dachten dat het ook overdag zou zijn. Ipv daarvan hebben we wat extra toeristen dingen gezien. De avonddiensten waren in drie verschillende gemeenten. Het was leuk om daar te zijn, maar het is toch anders dan een conferentie. Je hebt maar heel even contact met elkaar en bouwt niet echt iets op. Je moet heel veel doen in een korte dienst. Niettemin zijn er mensen gezegend en genezen. De laatste dienst in Delhi was aan het begin van een sloppenwijk. Met open riolen enzovoort. We hebben maar weinig gezien want het werd donker, maar het rook niet zo lekker. Veel mensen uit de gemeentes daar zijn er arm en hebben veel schulden en problemen.
Soms proberen ze je water te laten zegenen om een ziek iemand thuis te besprenkelen. Dat doen wij niet. Het ligt heel dicht tegen afgoderij aan. We bidden voor mensen niet voor water of olie enzv. Ook proberen ze ons de schoenen uit te laten trekken want voor hun is de kerk heilig. Dat doen we ook niet want de mensen zijn de kerk, het kerkgebouw is niet heilig. Omdat de meeste christenen hier uit het hindoeisme komen hebben ze soms de neiging om dingen heilig te verklaren. We proberen dat tegen te gaan.

Na Delhi vertrokken we naar Shillong. Dat is de verste plaats waar we heen gaan. Het was niet zo'n leuke reis. We hebben lang moeten wachten op het vliegveld, op het laatst besloot ons vliegtuig eerst nog ergens anders een tussenstop te maken waardoor we nog later kwamen. Toen we eindelijk op het vliegveld in Guwati waren moesten we nog 4 uur rijden naar Shillong. Ergens midden in de nacht kwamen we eindelijk aan in ons hotel. We waren die dag om 8 uur vertrokken dus het was een lange dag. Die daar daarna reden we door naar Juwai. Shillong en Juwai liggen midden in de bergen. In de stad zelf is alles heuvelachtig. En de wegen ernaartoe zijn een en al bocht. Shillong is een hele mooie stad. Dit gebied is vroeger beinvloedt door engelse zendelingen waardoor het rijker is dan de meeste andere delen van India. Het ziet er ook veel mooier uit en er zijn bijna geen bedelaars. Juwai is ook wel mooi maar niet zo mooi als Shillong. De natuur is overal prachtig.
De diensten in Juwai waren heel fijn. Het was een conferentie dus we hadden langere tijd met de mensen te maken. Ze hadden een grote zaal afgehuurd met een mooi podium. Aan het beging van de conferentie waren er maar weinig mensen maar aan het einde van de conferentie op zondag, zat bijna de hele zaal vol. Zo'n 400 man denk ik. We hebben veel kunnen doen, paar keer een lied gezongen, ik heb lesgegeven over vlaggen en gevlagd tijdens de aanbidding op het podium. Voor sommige mensen is het helemaal nieuw het vlaggen, en ze zijn ervoor gemotiveerd. Verder hebben we geprofeteerd en gebeden voor de zieken. De leiders die er waren zijn hele leuke bijzondere mensen. Het is erg fijn om ze te ontmoeten. De conferentie eindigde met alle leiders dansend op het podium. Dat zijn pas voorbeelden!
Al met al een fijne tijd gehad, kben alleen nu erg moe en verkouden. Komende dagen maar een beetje rustig aan doen en op weg naar Agra. Dat is onze laatste bestemming. We gaan daar naar een echtpaar Ralph en Ranoeka. Hij is een duitser, zij een indiase. Ze hebben daar een kinderhuis en een bijbelschool. En wij zullen daar helpen. Ik weet niet precies wat we gaan doen, het is weer een nieuwe ervaring.

liefs,
Carina

1 opmerking:

  1. Hoi Carina!

    geweldige dingen gebeuren er daar door jullie heen!
    heb net Wouter's en Ralph's blog bekeken.
    avonturen!

    ik leef me je mee, wat betreft je verkoudheid.
    amai amai, das absoluut niet leuk.
    en ja, ik weet wat het is hoor, neus verstopt, loopneus, keelpijn, een vol hoofd.... bah
    en dan nog wel in het buitenland...

    Veel beterschap! Gezondheid in Jezus naam!
    Groetjes en een behouden thuisreis komende maandag!

    Donat

    BeantwoordenVerwijderen